Vi har kontakt med producenter från många delar av världen där det produceras single origin kaffe.
Alla har sin egen lilla charm…
Antonio René Aguilar – Finca La Montañita
Land: El Salvador
Region: La Montañita, Chalatenango
I Antonios gård i Finca La Montañita odlar han en kombination av Pacamara-, Pacas-, Bourbon- och Geshakaffe, samt citron- och apelsinträd. Han bearbetar sin odling som ”washed” eller ”honey”. De tvättade kafforna plockas och repelleras, fermenteras torrt i 15-22 timmar och tvättas sedan och torkas på bäddar utomhus i 8-14 dagar. Honungsvarianten torkas på upphöjda bäddar efter sköljning i 8-14 dagar. Gården började odlas under sitt nuvarande namn sedan 1979, efter hans far.
12 gånger Cup of Excellence-vinnare, deltar i El Salvador COE sedan 2004.
Ignacio Gutierrez – Finca Los Pozos
Land: El Salvador
Region: San Ignacio, Chalatenango
Ignacio Gutierrez har en lång historia inom jordbruket: Innan han började plantera kaffe år 2000 arbetade han med ved och tomater och startade sina gårdar med bara 500 kaffeträd. Han odlar kaffe på rik jord i El Salvador, och har producerat fantastiska massor år efter år: Både 2011 och 2013 tog hans kaffe förstaplatsen i CoE-tävlingen. Han producerar ett starkt urval single origin varianter och bearbetar sina som tvättade, naturlig och honung.
Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår Integritetsvillkor.