Vi har kontakt med producenter från många delar av världen där det produceras single origin kaffe.
Alla har sin egen lilla charm…
Antonio René Aguilar – Finca La Montañita
Land: El Salvador
Region: La Montañita, Chalatenango
I Antonios gård i Finca La Montañita odlar han en kombination av Pacamara-, Pacas-, Bourbon- och Geshakaffe, samt citron- och apelsinträd. Han bearbetar sin odling som ”washed” eller ”honey”. De tvättade kafforna plockas och repelleras, fermenteras torrt i 15-22 timmar och tvättas sedan och torkas på bäddar utomhus i 8-14 dagar. Honungsvarianten torkas på upphöjda bäddar efter sköljning i 8-14 dagar. Gården började odlas under sitt nuvarande namn sedan 1979, efter hans far.
12 gånger Cup of Excellence-vinnare, deltar i El Salvador COE sedan 2004.
Ignacio Gutierrez – Finca Los Pozos
Land: El Salvador
Region: San Ignacio, Chalatenango
Ignacio Gutierrez har en lång historia inom jordbruket: Innan han började plantera kaffe år 2000 arbetade han med ved och tomater och startade sina gårdar med bara 500 kaffeträd. Han odlar kaffe på rik jord i El Salvador, och har producerat fantastiska massor år efter år: Både 2011 och 2013 tog hans kaffe förstaplatsen i CoE-tävlingen. Han producerar ett starkt urval single origin varianter och bearbetar sina som tvättade, naturlig och honung.