Kaffe kan rostas till olika profiler
Från ljust till extra mörkt. Svenskarna älskar sitt kaffe, men mellanrost sitter dem varmt om hjärtat.
Vi rostar vårt kaffe med omsorg och vi vill såklart att du ska prova på de olika varianterna.
Allt beror på vilket kaffe man rostar, man får en annorlunda egenskap av vilket kaffe man rostar.
Här finner ni en liten mall till tre olika rostningsgrader.
Ljusrost
Rostas med omsorg och försiktighet för att få fram de naturligt fruktiga och milda smakerna. Ljusrosten innehåller mer koffein än mörkrostat kaffe och dricks helst utan mjölk för att känna av kaffets naturliga smaker.
Mellanrost
Svenskarna älskar mellanrost och är Sveriges mest sålda kaffe. Naturliga aromerna framhävs såsom dess fruktighet, nötsmak, dess syrlighet och en härlig doft av kaffe. Dricks helst utan mjölk för att framhäva kaffets alla aromer.
Mörkrost
Rostas bönorna vidare så bränns syrligheten bort och de som blir kvar istället är en lite beskare, mer nötighet, och en härlig eftersmak. En kopp man kan kombinera med antingen mjölk eller choklad. Smakerna framhävs extra mycket.